lauantai 20. joulukuuta 2014

Tunnelmia ennen joulua

Nyt on taas kulunut melkein kuukausi siitä kun olen viimeksi tänne jotain kirjoittanut, pahoitteluni siitä.
Joulukuussa on ollut ihan hirveästi kaikkea tekemistä ja olen ollut lähes koko ajan menossa, enkä siksi ole ehtinyt päivittämään blogiani. 
Lauantaina, 6.12 Sveitsissä juhlittiin Saint Nicholaksen eli Pyhän Nikolauksen päivää. Sveitsissä katolisten perheiden keskuudessa juhlitaan aina Pyhää Nikolausta ja Joulupukki ei tule jouluaattona tuomaan lahjoja. 

Menimme siis YFU:n vaihto-oppilaiden kanssa lauantai-illalla Fribourgiin katsomaan Pyhän Nikolauksen kierrosta Fribourgin keskustassa. Kierroksen aikana Pyhä Nikolaus heitteli "biscômeja" jotka muistuttavat aika paljolti piparkakkuja. Perinteeseen kuuluu, että hän heittää myös mandariinejä ja maapähkinöitä, mutta tällä kertaa tarjolla oli ainoastaan biscômeita. 
Kulkueen jälkeen Pyhä Nikolaus kiipeää Fribourgin katedraalin parvekkeelle, josta hän pitää puheen kaikille ihmisille, saksaksi sekä ranskaksi. Lehtien arvioiden mukaan lauantaina ihmisiä oli paikalla noin 20'000, joten tapahtuma on kohtuullisen iso loppujen lopuksi. Puheen jälkeen menimme vielä syömään fondueta YFU:n kanssa Fribourgin vanhaan kaupunginosaan. 

Pyhä Nikolaos Ihmeidentekijä eli Pyhä Nikolaus (n. 270 – n. 342) oli Myran piispa ja hänet on nimitetty pyhimykseksi niin katolisen kuin ortodoksisen kirkon piirissä. Nikolaos on osaltaan ollut antamassa hahmoa modernille Joulupukille. Pyhä Nikolaos on monien maiden ja kaupunkien suojeluspyhimys, lisäksi muun muassa merenkävijöiden, kalastajien, asianajajien, apteekkarien, oikeusmurhien uhrien ja lapsien suojeluspyhimys

12.12 Menin erään virolaisen vaihtarin luoksen Giswildiin, saksankieliseen Sveitsiin, Obwaldin kantoniin. Meitä lähti muutama muukin ranskankielisestä Sveitsistä. Perjantai-illalla menimme ensin yhden meksikolaisen vaihtarin syntymäpäiväjuhliin Einsieldeniin, Schwyzin kantoniin. Seuraavana päivänä menimme Luzerniin vielä päiväksi ja palasin illalla kotiin. Laskimme Kennan kanssa, että olimme 24 tunnin sisällä kahdeksassa eri kantonissa. Viime viikonloppuna tuli siis matkusteltua runsaasti. Sunnuntaina menin vielä YFU:n maiden esittelytilaisuuteen "Choose your country day", mutta ikävä kyllä ketään ei ollut kiinnostunut Suomesta..

Eilen alkoi vihdoin joululoma ja joululoman päätteeksi menen vielä YFUn lasketteluleirille! Toivottavasti sataisi tosin lunta ensin. 

                  Luzern - sanotaan myös, että Luzern on Sveitsin kaunein kaupunki


Minä ja Kenna, lauantai-illan tunnelmat


"Vandalism is bad" 

LuzernEi kommentteja:

Lähetä kommentti