sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Pääsiäisloma

Kevät on jo pitkällä täällä Sveitsissä sekä tuntuu hassulta ajatella, että kohta ollaan jo toukokuussa. Meillä oli kaksi viimeistä viikkoa pääsiäislomaa ja viime viikko meni jo totutellessa koulunkäyntiin. Loman aikana ehdin tekemään yllättävän paljon erilaisia asioita, mutta silti lepäämään hyvin viimeistä koulujaksoa varten.

Ensimmäinen viikonloppu meni kotona viettäessä pääsiäistä ja ilmatkin olivat kohtuullisen huonot, joten ei ollut edes innostusta lähteä minnekkään. Pääsiäistä juhlittiin pääsiäissunnuntaina isäntäperheen sekä host-äidin vanhempien ja hänen tätinsä kanssa meidän luonamme. Aamulla kävimme myös pääsiäismessussa, joka on, niinkuin Suomessakin, niitä suosituimpia kirkkotoimituksia vuoden aikana. Pääsiäismaanantaina kävimme Fribourgissa host-vanhempieni sekä nuorimman host-veljeni kanssa sekä teimme pitkän kävelylenkin Fribourgissa ja sen vanhassa kaupungissa. Vaikka olen käynyt kyseisessä kaupungissa monen monta kertaa, en ole ikinä varsinaisesti perehtynyt sen historiaan taikka tarkkaillut paikkoja sen paremmin. Host-isäni on myös kotoisin Fribourgista, joten hän tietää hyvin koko kaupungin historian.

Ensimmäinen lomaviikon keskiviikkona kävin Genevessä Helenan ja hänen perheensä kanssa. Hänen vanhempansa ja veli tulivat pääsiäismaanantaina autolla Belgiasta tänne viideksi päiväksi. 
Loppuviikon pysyttelinkin taas Bullessa. 

Ensimmäisen viikon sunnuntaina eli 12.4 äitini ja isotätini tulivat Sveitsiin viikoksi joten lähdin aikaisin sunnuntaiaamulla Geneven lentokentälle heitä vastaan. Lähdimme Genevestä suoraan Montreux'seen, jossa he majoittuivat. Sunnuntaina tutustuimme hieman Montreux'iin ja kävimme syömässä järven rannalla. Lähdin takaisin Bulleen sunnuntai-illalla, mukanani paljon ruisleipää ja jenkkipurkkaa! Maanantaina äiti ja Irma (isotätini eli äitini täti) tulivat tännepäin, kävimme ensin Gruyèresin keskiaikaisessa kylässä, joka sijaitsee aivan Bullen vieressä ja on yksi Sveitsin kuuluisimpia nähtävyyksiä (vuosittain noin miljoona turistia) Sen jälkeen tulimme Bulleen ja illalla vielä tulimme luokseni, jolloin he tapasivat host-vanhempani sekä kaksi host-veljeäni. Tiistaina menin iltapäivällä Montreux'iin ja palasin taas illalla kotiin, sillä keskiviikko aamulla minä, host-vanhempani sekä host-siskoni lähdimme italiankieliseen kantoniin, Ticinoon kolmeksi päiväksi.
Hotellimme oli Locarnon kaupungissa ja kaiken lisäksi, siellä oli iso spa-osasto kahden saunan kanssa! Noh, voitte arvata, että suomalaisena kävin siellä joka päivä, sillä en ollut pääsyt saunaan kahdeksaan kuukauteen. Kävimme myös meno- ja paluumatkalla Italian kautta ja molemmilla kerroilla pysähdyttiin matkan varrella.

Viimeisenä viikonloppuna menin vielä Geneveen äidin ja Irman kanssa ja he lähtivät takaisin Suomeen sunnuntai-illalla.

MontreuxAscana, Ticinossa


Ascana

Montreux ja GenevenjärviHost-isä, minä ja  Irma Gruyèressä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti