maanantai 8. syyskuuta 2014

Montreaux, Mannerheim ja mun viikko

Aloitin tasan viikko sitten käymään koulua pitkästä aikaa. Kouluni nimi on "Collège du Sud" ja se sijaitsee 5 minuutin kävelymatkan päässä kodista, jeejee! Koulumatka ei ainakaan ole pitkä, toisin kuin eräällä ruotsalaisella tytöllä, joka asuu vuoristossa ja käy Montreaux'n lähellä koulua. Hänen koulumatkansa on joka päivä noin 1h45min yhteen suuntaan.. :I Käyn myös kotona syömässä silloin, kun molemmat host-vanhemmat eivät ole töissä. Ruokatunti on kuitenkin vain 45 minuuttia, eikä siinä ajassa ehdi laittamaan ruokaa.

Koulu sujuu ihan hyvin, en tosin ymmärrä paljoakaan opetuksesta. Opettajat (lukuun ottamatta yhtä) ymmärtävät sen ja kannustavat, jos yritän puhua ranskaa. :) Englannin tunnilla ymmärrän kaiken ja englannin opettajani on alkuperältään britti, joten englantia on helppo puhua hänen kanssaan. :)

Perjantaina meillä oli ensimmäisellä tunnilla maantietoa. Maantiedon opettaja puhuu todella nopeasti ranskaa ja ilman minkäänlaista intonaatiota, joten en ota siitä puheesta oikeastaan mitään selvää. Hän on käskenyt kirjoittaa muistiinpanoja siitä, mitä hän puhuu eikä hän kirjoita mitään taululle. Kaikki muistiinpanot pitäisi kirjoittaa pelkästä puheesta.. Perjantaina kesken tunnin opettaja piti pienen tauon ja tuli sanomaan minulle " Jos et kirjoita kaikkea, häivy luokastani. Tunneillani ei levätä." Olin saanut kirjoitettua muutamia sanoja ja vuosilukuja ja vilkuillut viereiseen pulpettiin, jotta sain edes jotain kirjoitettua. Tämä ei kuitenkaan riittänyt opettajalle ja hän käski minun jäämään tunnin jälkeen luokkaan. Tunnin jälkeen hän kysyi, onneksi englanniksi, mitä sinä teet täällä ja mitä teet Sveitsissä. Todella hämmentyneenä en saanut oikein mitään suustani ja hän jatkoi "Et tee tunnilla mitään etkä edes yritä kirjoittaa, en katsele tunnillani sellaista. Ei tarvitse tulla enää tunnille jatkossa, jos jatkat samaan tapaan"  Tähän sain vastattua, että olen opiskellut vasta muutaman vuoden ranskaa, enkä voi ymmärtää kaikkea, mitä tunnilla puhutaan. Tunnilla puhuttiin prekambrikaudesta ja fossiileista, miten niin vaikeata? :):) Siihen hän vastasi " hyvää päivänjatkoa" ja katsoi ovea. Kyseinen opettaja ei ole kuulemma koskaan tykännyt vaihto-oppilaista ja suorastaan vihaa meitä. Käytös oli hieman epäammattimaista mielestäni.. Enkä oikein usko, että kenenkään keskittymistä tunnilla häiritsee yksi vaihto-oppilas, joka yrittää ymmärtää edes jotain ja kirjoittaa muistiinpanoja. Hyvin alkaneen perjantain pilasi loistavasti maantiedon opettajani, mutta eipä siitä kannata mieltään pitkäksi aikaa pahoittaa.   Onneksi perjantai oli sentään lyhyt päivä (8h10-12h26)

Lauantaina host-isä ja hänen veljensä järjestivät sukujuhlat tai sukutapaamisen, miten sitä nyt haluaa kutsua. Host-isälläni on viisi veljeä, joista vanhin on jo nukkunut pois. Sukujuhlissa oli siis host-isäni veljet, heidän puolisonsa, lapsia sekä lapsenlapsia. Yhteensä meitä oli noin 25. Olimme koko lauantain tapaamisessa ja minulla oli ainakin todella kiva päivä. :) Juhlissa oli myös kolme kouluikäistä lasta, joiden sanavarasto oli vähän suurempi kuin minun. Heidän kanssaan oli kiva puhua ranskaa, sillä ei tullut liikaa paineita puhumisen suhteen ;D

Sunnuntaina menin Montreaux'iin ruotsalaisen vaihto-oppilaan kanssa. Juuri hänen, kenen koulumatka on lähes kaksi tuntia.. Montreaux'issa kävimme Château de Chillon'issa, joka on lähes tuhat vuotta vanha linnoitus aivan Genevenjärven rannalla. Matkan varrella näimme myös Freddie Mercuryn muistopatsaan sekä Mannerheimin muistomerkin! Olin tietoinen, että sellainen on, mutta en tiennyt tarkkaa sijaintia. Olin tietysti intoa täynnä ja otin siitä paljon kuvia. Monet ohikulkijat jäivät tarkastelemaan patsasta varmaankin minun ansiostani.. :D Montreaux'issa oli eilen myös rallikisa, jossa oli paljon Ferrareita, Maserateja ja muita luksusautoja. ;) Mielestäni Montreaux muistutti aika paljon Monacoa ja ilmeisesti se onkin vähän "Sveitsin Monaco"

Alla vielä kuvia Montreaux'ista.

Eero
Freddie Mercuryn patsasKukkakimppu on Mannerheim Stipendiaattien (?) viemä.
Olisin itsekkin vienyt jotain, jos olisin tiennyt sen olevan matkan varrella. :(Takka, mikä on tehty ihan sitä varten, että sai lämmitettyä takapuolen ennen nukkumaanmenoa. :DPakollinen kuva Montreaux'in Grand Hotellin aulastaEi kommentteja:

Lähetä kommentti