sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Taas on viikko vierähtänyt ihan hirveän nopeasti ja tuntuu hassulta ajatella, että olen ollut täällä vain viisi viikkoa. Tuntuu välillä siltä, kuin olisin ollut täällä jo ikuisuuden.
 Kouluviikko sujui hyvin ja alan jo ymmärtämään jotain tunneilla. Ensimmäisellä ja toisella viikolla minulla oli koulupäivän jälkeen usein paha päänsärky ja todella väsynyt olo. Huomasin viime maanantaina ensimmäistä kertaa, ettei koulupäivän jälkeen olekkaan niin nuutunut olo kuin yleensä. 

Maanantaina minulla oli myös ensimmäinen liikuntatunti Sveitsissä! Lukuvuoden ensimmäisellä liikuntatunnilla (tytöt ja pojat kaikki samassa) kokoontuvat liikuntasaliin. Ensimmäisellä tunnilla valitaan lajit, joita haluaa harrastaa vuoden aikana. Liikuntatunnit ovat jaettu viiteen palkkiin, eli jokaisen pitää valita viisi liikuntalajia. Itse valitsin VTT:n eli maastopyöräilyn, sirkuksen (älkää kysykö), sulkapallon ja squashin, seinäkiipeilyn sekä tenniksen. Maastopyöräily sujui kaiken kaikkiaan hyvin, lukuunottamatta yhden luokkalaisen pientä eksymistä. :D Mikä ei ainakaan ollut minun syyni..

Perjantaina minä, Florian ja hänen koulukaverinsa Patrick kävimme Bern'issä. Bulle'sta Bern'iin ei ollutkaan niin pitkä matka kuin olin ennen kuvitellut, vähän yli tunti junalla. Bern'issä näimme parlamenttitalon, Zytglogge'nin eli keskiaikaisen kellotornin, mikä on suuri nähtävyys Bern'issä sekä karhujen puiston. Bern'in vaakunassa on karhu, jonka takia Bern'issä on karhuille tehty iso tarhaus. Tarhassa on viisi karhua, joista yksi on alkuperältään suomalainen. :D 

Host-äiti valmisti tänään perinteisen Benichon juhlan aterian. Benichon on juhla, jota vietetään siis kesän loppumisen ja sadonkorjuun kunniaksi. Suomalaisittain se on vähän kekrin tapainen juhla. Laitan tähän alapuolelle vielä linkin, jossa on perinteinen Benichon-juhlan menu. 

Bern


Federal de Suisse - ParlamenttitaloSveitsin suurin reformoitu kirkko

Zytglogge

Bern'in tuomiokirkko, Berner Münster


Punajuurta, kinkkua ja savustettua makkaraa

Vasikkaa, "Poires à Botzi" Botz'in omenoita, perunasosetta sekä papuja


Marenkia tuplakermallaEero


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti