lauantai 4. lokakuuta 2014

PAO = Post Arrival Orientation Camp 2014

Pahoitteluni siitä, että blogini päivittämiseen tuli kerralla vähän pidempi tauko. En vain ole löytänyt sopivasti aikaa päivittää blogiani, sillä minulla on ollut jatkuvasti jotain tekemistä.

Viime viikkoni oli ihan tavallinen kouluviikko ilman sen suurempia tapahtumia. Ranskan kieli on koko ajan selkeämpää ja puhuminenkin helpottuu koko ajan.
Kouluviikon päätteeksi minä ja Marisa (amerikkalainen vaihtari) menimme Fribourg'iin perjantai-illalla. Fribourg'issa vietettiin koko viime viikko urkufestivaaleja ja perjantai-illalla Fribourg'in katedraalissa oli urkukonsertti, jossa kävimme Marisa'n kanssa.

Viikko sitten lauantaina ruotsalainen vaihtari Cornelia tuli pariksi päiväksi luokseni Bulle'en! Host-vanhempani lähtivät lauantaiaamulla vuorille ystäväporukan kanssa ja he tulivat takaisin sunnuntai-illalla. Host-äitini sanoi, että voit kutsua ystäviä lauantai-illalla kylään. Päätin järjestää ns. kansainvälisen illallisen, jonne pyysin kaikkia tuomaan jotain tyypillistä suolaista tai makeaa ruokaa omasta maasta. Meitä oli yhteensä kuusi vaihtaria, minä, Marisa (USA) Lucas (Brasilia) Cornelia (Ruotsi) Lotte ja Julius (Saksa)  Florian, Antoine sekä hänen tyttöystävänsä. Itse valmistin lihapullia pitkän harkinnan jälkeen, sillä totesin yhden kerran jälkeen kauniiden karjalanpiirakoiden teon olevan liian vaikeata minulle. 

Maanantaina lähdimme Cornelian kanssa lounaan jälkeen Bulle'n rautatieasemalle, jossa meillä oli tapaaminen kahden aikaan iltapäivällä. Lähdimme Bulle'sta bussilla Broc'in kylään, joka on aivan vieressä, noin 10 minuutin automatkan päässä.
Yhteensä YFUn vaihtareita Sveitsissä on vähän yli viisikymmentä, joista tosin vain 14 ranskankielisessä Sveitsissä. Jakauduimme seitsemän hengen ryhmiin, joissa teimme erilaisia harjoitteita koko viikon liittyen vaihto-oppilasvuoteen. Iltapäivät työskentelimme erilaisissa workshop'eissa, joissa esimerkiksi leivoimme, painatimme t-paitoihin PAO-logoja, vierailimme suklaatehtaalla jne. :)

Tiistaina vierailimme Cailler'in suklaatehtaalla Broc'issa. Mikäli vierailette ranskankielisessä Sveitsissä, teidän on pakko vierailla Cailler'in suklaatehtaalla.. Aluksi teimme noin 20 minuutin kierroksen näyttelytiloissa, joissa kerrottiin suklaan historiasta, alusta alkaen. Kierroksen jälkeen pääsimme haistelemaan kaakaopapuja sekä näimme, miten suklaapatukoita tehdään. Valmistustilojen jälkeen pääsimme huoneeseen, missä sai maistella 23 erilaista suklaata. Voitte vain kuvitella..

Tiistai-illalla teimme esitelmiä omista kotimaistamme. Maat oli jaettu vähän isompiin ryhmiin, esimerkiksi pohjoismaat (Suomi, Ruotsi ja Tanska + Belgia, sillä Belgiasta oli vain yksi henkilö)
Esitelmän piti olla vähän erilainen eikä sellainen, minkä voit lukea Wikipediasta jälkikäteen.
Opetimme toisen suomalaisen vaihtarin Katin kanssa letkajenkkaa sekä maistatimme salmiakkia eturivissä istuville vaihtareille. Ainoastaan kolme vaihtaria noin kahdestakymmenestä tykkäsivät salmiakista :D Ihmisten ilmeet olivat tosiaan näkemisen arvoisia ja kaikki kysyivät jälkikäteen "Tykkäättekö te oikeasti siitä?"

PAO-leiri oli aivan mahtava ja odotan todella innoissani uutta leiriä, jonka YFU järjestää meille tammikuussa. 

EeroUrkukonsertti

Lihapullat, mitkä onnistuivat yllättävän hyvin.

Maailmankartta vasemmalla ja oikealla Sveitsin kartta.
Ideana oli ottaa naru, laittaa toinen pää kotimaahan sekä toinen pää siihen paikkakuntaan,
jossa asut Sveitsissä.
C'est moi

Vasemmalta takarivi
Meri (USA) Helena (Belgia) Kenna (USA) Ayaka (Canada)
Eturivi vasemmalta
Cornelia (Ruotsi) Meg (USA)

Christopher ja Robert
EESTII


Ryhmä numero 2
  
Helena (Belgia), Emily (Ecuador), Kenna ja Meg (USA),  Christina ja Caoilfhin (Saksa), ohjaajat Floriane ja Héloise (Sveitsi)


Vasemmalta oikealle
Harold (Viro) Helena (Belgia) Karla (Meksiko) Eva-Lotta (Viro)


Canada, Meksiko, Thaimaa, Viro, Suomi sekä BelgiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti